Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Hoge Bloeddruk en Aderverkalking

Een blog over de oorzaken van hoge bloeddruk en hoe u ervoor kunt zorgen om dat omlaag te krijgen en daardoor hartziektes voorkomen. 

Volgens een recente studie is het aantal volwassenen met hoge bloeddruk de afgelopen dertig jaar met 650 miljoen gestegen tot 1,28 miljard. Dit is een zorgwekkende trend, aangezien hoge bloeddruk een belangrijke risicofactor is voor hartziekten en beroertes. .

Deze stijging is deels te wijten aan de vergrijzing, maar wordt ook toegeschreven aan de toenemende obesitas-epidemie. Aangezien de obesitascijfers naar verwachting zullen blijven stijgen, zal het aantal volwassenen met een hoge bloeddruk de komende jaren waarschijnlijk ook toenemen. Dit is een groot probleem voor de volksgezondheid en er moet meer worden gedaan om de obesitasepidemie aan te pakken. 

HOGE BLOEDDRUK, ADERVERKALKING EN MEER 

Wanneer het hart klopt, duwt het bloed door de slagaders in uw hele lichaam. Door de hogere bloeddruk zwellen en rekken slagaders in het hele lichaam bij elke slag meer uit dan normaal. Dit uitrekken kan het endotheel, de delicate bekleding van alle slagaders, beschadigen, waardoor slagaders na verloop van tijd stijver worden.

Als u een hoge bloeddruk heeft, weet u welke invloed dat heeft op uw leven. Maar uw hoge bloeddruk is misschien niet zichtbaar in standaard bloedonderzoek. Sommige mensen met hoger dan normale systolische en diastolische waarden hebben bijvoorbeeld zeer lage niveaus van lipide peroxidatie, zelfs als ze een hoge bloeddruk hebben. Dit betekent dat hun slagaders niet blijvend beschadigd zijn door de hoge bloeddruk, wat kan verklaren waarom hun toestand niet verbeterde onder behandeling met medicijnen of andere medische ingrepen. 

Dus, hoe wordt uw hoge bloeddruk beïnvloed door uw aderverkalking?

 Laten we eens kijken naar de basisprincipes van de manier waarop hoge bloeddruk kan worden behandeld om hartaanvallen en beroertes te verminderen.

HOE VEROORZAAKT ADERVERKALKING EEN HOGE BLOEDDRUK?

 Arteriosclerose is een aandoening die ontstaat wanneer de slagaders verharden en vernauwen door de opbouw van plaque. Deze ophoping van plaque kan vele jaren duren en uiteindelijk leiden tot hoge bloeddruk. 

Hoge bloeddruk is een aandoening die optreedt wanneer de kracht van het bloed tegen de slagaderwanden te groot is. Dit kan gebeuren wanneer de slagaders vernauwd zijn door de opbouw van plaque, waardoor het bloed er moeilijker doorheen kan stromen. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder hartziekten, beroertes en nierziekten.

Hoewel veroudering niet direct de oorzaak is van hoge bloeddruk, is het wel een belangrijke risicofactor. Naarmate we ouder worden, worden onze slagaders namelijk minder soepel en raken ze eerder verstopt. Als je aderverkalking hebt, heb je ook meer kans op hoge bloeddruk. Als u een oudere volwassene bent, is het belangrijk om uw bloeddruk in de gaten te houden en regelmatig uw arts te bezoeken. Mogelijk moet u ook medicijnen nemen om uw bloeddruk onder controle te houden. 

Naarmate we ouder worden, worden onze slagaders natuurlijk smaller en minder flexibel. Dit proces, bekend als aderverkalking, kan leiden tot hoge bloeddruk.

Dit kan op enkele manieren gebeuren: 

  •  De vernauwing van de slagaders door plaque opbouw kan het moeilijk maken voor het bloed om vrij te stromen. Dit kan een verhoging van de bloeddruk veroorzaken. 
  • Het verlies van elasticiteit in de slagaders kan ook een verhoging van de bloeddruk veroorzaken.
  • Als het hart harder moet werken om het bloed door de vernauwde slagaders te pompen, kan dit ook leiden tot een hoge bloeddruk. 
  • Arteriosclerose kan ook veranderingen in de bloedvaten veroorzaken waardoor ze meer weerstand tegen de bloedstroom kunnen bieden. Dit kan leiden tot een verhoging van de bloeddruk.

WIE LOOPT HET GROOTSTE RISICO OP ADERVERKALKING DOOR HOGE BLOEDDRUK?

Bepaalde groepen mensen lopen een groter risico om aderverkalking door hoge bloeddruk te ontwikkelen. Deze groepen zijn:

  1. Mensen met een familiegeschiedenis van de aandoening Personen met een familiegeschiedenis lopen het grootste risico op het ontwikkelen van aderverkalking door hoge bloeddruk. Dit blijkt uit een studie van BMC Public Health die is gepubliceerd in de National Library of Medicine. Uit de studie bleek dat mensen met ten minste één eerstegraads familielid met hypertensie (hoge bloeddruk) meer dan twee keer zoveel kans hadden om de aandoening te ontwikkelen. Het risico was zelfs hoger voor mensen met twee of meer eerstegraads familieleden met hypertensie. Als u een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk hebt, is het belangrijk om uw bloeddruk regelmatig te controleren. Als u symptomen van aderverkalking ontwikkelt, zoals pijn op de borst of ademhalingsmoeilijkheden, is het belangrijk meteen een arts te raadplegen.
  2. Mensen met overgewicht of obesitas Mensen met overgewicht of obesitas lopen een verhoogd risico op aderverkalking, een aandoening waarbij de slagaders hard en nauw worden. Dit komt door de verhoogde druk op de slagaders bij overgewicht. De extra druk kan de slagaderwanden beschadigen, wat leidt tot de vorming van plaque. Na verloop van tijd kan de plaque zich ophopen en de slagaders blokkeren, waardoor het bloed niet meer goed kan stromen. Dit kan leiden tot een hartaanval of beroerte.
  3. Mensen van 45 jaar en ouder Mensen van 45 jaar ouder lopen het grootste risico op aderverkalking door hoge bloeddruk. Dat komt omdat onze slagaders bij het ouder worden stijver worden en minder elastisch. Door deze stijfheid vernauwen de slagaders zich, waardoor de bloeddruk stijgt. Na verloop van tijd kan dit leiden tot arteriosclerose, oftewel aderverkalking.
  4. Mensen die roken Mensen die roken lopen een groter risico op aderverkalking door de schadelijke effecten van nicotine op de bloedvaten. Nicotine vernauwt de bloedvaten en verhoogt de bloeddruk, wat de vaatwanden beschadigt en leidt tot de vorming van plaque. Plaque is een kleverige substantie die zich kan ophopen op de wanden van de slagaders en de bloedstroom kan blokkeren. Dit kan een hartaanval of beroerte veroorzaken. Als u rookt, is het belangrijk zo snel mogelijk te stoppen om uw risico op aderverkalking te verminderen. Er zijn veel middelen beschikbaar om u te helpen bij het stoppen met roken, dus aarzel niet om hulp te vragen.
  5. Mensen met diabetes. Mensen met diabetes hebben ook meer kans op hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. Dit komt omdat diabetes de slagaders kan beschadigen en kan leiden tot atherosclerose, een opeenhoping van plaque in de slagaders. Als u in een of meer van deze categorieën valt, is het belangrijk om uw bloeddruk extra goed in de gaten te houden en maatregelen te nemen om deze onder controle te houden. 

HOE KAN RECOVER-ME ADERVERKALKING VOORKOMEN OF BEHANDELEN?

Bent u op zoek naar een remedie tegen artrose?

U bent niet alleen. Als u dat bent, heb ik precies wat u zoekt: RECOVER ME.

RECOVER ME is een revolutionair formule dat werkt ter ondersteuning van een gezonder vaatstelsel en kan helpen sommige effecten van aderverkalking te vertragen en zelfs te voorkomen. Wanneer u ons supplement gebruikt, worden uw slagaders soepeler en dus minder vatbaar voor verstopping. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig. Dit is wat u moet weten over hoe dit voedingssupplement kan helpen uw lichaam sterk en gezond te houden.

Het signaalwondermolecuul stikstofmonoxide helpt beginnende plaquevorming op het endotheel te verwijderen. Stikstofmonoxide is een belangrijke signaalmolecule in het hart- en vaatstelsel, omdat het helpt de stroom van vloeistoffen, voedingsstoffen en zuurstof te regelen. Het belangrijkste is dat stikstofmonoxide plaque helpt verwijderen die schade aan uw slagaders kan veroorzaken.

Het werkt door een aantal moleculaire routes te moduleren, waaronder transformerende groeifactor bèta, cyclo-oxygenase-2, endotheel en bloedplaatjesactiverende factor. Het is ook een signaalmolecule voor eNOS, cGMP en cGMP-PKG routes. NO-synthase zet L-arginine om in citrulline, dat door het enzym stikstofoxidesynthase (NOS) en gekatalyseerd door een verbinding genaamd NADPH wordt omgezet in stikstofmonoxide. De metabolische route voor de productie van NO is afhankelijk van guanylaatcyclase (GC).

Studies hebben aangetoond dat deze molecule rechtstreeks betrokken is bij de aandoening en de behandeling van atherosclerose. Het is bekend dat NO-signalering wordt geactiveerd door nitraat in de voeding, waaronder nitraatrijke voedingsmiddelen als spinazie, bieten en paprika's.

CONCLUSIE

De conclusie is dat het aantal volwassenen met hoge bloeddruk de afgelopen dertig jaar aanzienlijk is toegenomen. Dit is grotendeels te wijten aan de toenemende obesitasepidemie en vormt een belangrijk probleem voor de volksgezondheid. Er moet meer worden gedaan om de obesitas-epidemie aan te pakken, want het is een belangrijke risicofactor voor hartziekten en beroertes.

RECOVER ME is een revolutionair nieuw supplement dat klinisch bewezen ingrediënten bevat die een gezond vaatstelsel ondersteunen. Naast het helpen voorkomen van aderverkalking kan RECOVER ME ook helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk. Dit eenvoudige supplement kan een grote invloed hebben op uw gezondheid door de gevolgen van aderverkalking te helpen voorkomen of vertragen.

VOOR MEER INFO KLIK EENS OP DE LINKS HIERONDER

Aderverkalking Tegengaan | Aderverkalking Wat Te Doen | Hoge Cholesterol Verlagen | Hoge Bloeddruk Verlagen 


Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.